Når man kjører bil er det ingenting som er viktigere enn sikkerhet som er noe Statens vegvesens legger stor vekt på. De har en nullvisjon: ingen skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken. Dette er Norge på vei mot, men enda omkommer folk i trafikken. Her vil du derfor finne noen av de beste tipsene til hvordan du kan bidra til trygghet i trafikken.

«Statens vegvesens har en nullvisjon – et mål om at ingen skal omkomme eller bli hardt skadd i trafikken.» Les mer på NRK.no.

I Norge har vi mye vær, og må også kunne håndtere å kjøre på mye forskjellig underlag. Derfor har det heldigvis også blitt utviklet ulike dekk som sørger for at vi kan kjøre sikkert på alle typer underlag. Heldigvis trenger ikke dette å koste skjorta, og du kan få tak i billige vinterdekk fra Dekk365 som holder deg og andre trygge på veien. Ikke undervurder verdien av gode vinterdekk når temperaturen sinker og føret blir dårligere, du vil merke hvor mye bedre tak på veien det gir deg.

Hold fokus

Ifølge NRK var det 95 døde i trafikkulykker i 2020 her i Norge. Dette er et historisk lavt tall, men ett liv tapt er likevel et liv for mye. En av de viktigste tipsene for å unngå ulykker er å holde fokus. Altfor mange tar for lett på akkurat dette, og kikker gjerne litt ned på telefonen sin eller lignende mens de kjører. Det kan kanskje virke trivielt, men én gang kan det gå galt. I trafikken teller hvert eneste sekund, for mer skal det ikke til før man kan havne i en farlig situasjon.

Man er med andre ord langt på vei om man holder øynene på veien og sørger for å ha en trygg bil med gode dekk. Ta med deg disse tipsene, og bidra til trygg trafikk.