Ambulanse og redningstjeneste hjelper mennesker i nød. Det er mange situasjoner som kan oppstå når folk er i knipe, enten de har gått seg bort eller er skadet i utmarka. Det kan stå om minutter eller timer, og det er derfor viktig at de agerer hurtig uten fare for liv og helse. En slik arbeidsbil må ha god belysning for å komme frem. Det kan være tett trafikk, mørke eller behov for å lese kart.

Mange biler mange godt arbeidslys for å oppnå denne sikkerheten, men det er ikke for sent å gjøre noe med problemet. Det er bare å velge i sortimentet for lys til de fleste situasjoner. Med gode arbeidslys er det enklere å utføre livreddende førstehjelp eller å finne alle detaljer i et uklart bilde.

Lysforholdene avgjør

Det kan være så enkelt som at vær og vind påvirker oss. Når det er skumring eller det blåser storm i kastene reduseres sikten. Lysforholdene avgjør om man får med seg alle de viktige detaljene. Med godt arbeidslys er man forberedt på å takle situasjonene som kan oppstå.

I dag kommer arbeidslys i formatet LED, og de er mer holdbare og lyser sterkere. Under lange vakter eller sene nattestimer reduseres konsentrasjonen og årvåkenheten. Da er det godt å ha lys som eksponerer viltet som står i veikanten, eller lyser opp den lille stien som den savnede kan ha gått.

Tenk på sikkerheten

Når man jobber med redning, eller har et arbeid som krever godt lys, ja da har man sikkert gjort seg noen tanker om dette. Uten riktig lys kommer man ikke langt og arbeidsdagen blir dårligere for alle. Tenker man sikkerhet så tar man også dette i betraktning.

Ikke bare fordi en bil med riktig arbeidslys blir sett på veien, men også fordi det gjør det lettere for deg. Det gir muligheten til å jobbe i tilnærmet dagslys, noe som sansene er stilt inn på. Hjelpemidler som dette er viktig ikke bare for ambulerende utrykningsenheter, men også for dem som jobber langs veien eller under de aller tøffeste forholdene. Lys opp arbeidshverdagen med gode lykter og lys!